Blogger Templates

Wednesday, 12 December 2012

Result Sem 3

 Assalamualaikum..
Tarikh 10.12.12 yang aku nanti2 kan tiba jugak akhirnya..
agak terseksa jiwa raga aku menunggu result..
menunggu dan mengharapkan sesuatu yang mengembirakan bakal berlaku..
pada hari tu, aku bangun memang awal lah..
semata-mata nak tahu result..
sebelum check result tu, hati aku tak berdebar sgt999..
macam sebelum2 ni..
so, aku macam dah tahu apa yang akan jadi bila aku tak berdebar sgt..
dan bile aku tengok result aku,
nih lah hasilnya :


sangat mengecewakan okay..
aku tak tipu sebab ia memang buat aku frust.
pointer aku jatuh..
jatuh okay..
walaupun 0.01..
sedihnya akuu..
target dekan lah sem nih..
tapi, xdapat lagi.
okay aku redha dan mungkin bukan rezeki aku lagi sem nih.
dan aku sangat bersyukur sebab aku lulus semua.
suka dalam duka.
Okey, buat pertama kali dalam hidup aku dapat BI, A..
walaupun A- je
:)
Dan yang aku xpuas hati, paper hydraulics 1..
eh, knpe dpt C+ je..
terukkkk kot..
sebab ade C lah, pointer aku jatuh..
tapi ape2 pun, itu silap aku jugak..
ade lah tu, silap kt mne2 kan..
Tapi subjek QM yang paling aku takut
dapat A pulak..
haha..
memang tak sangka..
Alhamdulillah, rezeki..
ingatkan aku carry subjek nih..
sebab mase blajar, aku memang aku tak tahu ape2..
tp Final aku dapat jawab :)
Kepada kawan2 aku..
yang xlepas tu, aku sedih jugak utk korg..
korg kwn2 rapat aku smue..
harap korg jgn putus asa !
tak thu lah mcm mana aku nnti bila korg takde dlm kelas..
aku memang xleh la sorg2..
:(
Okay, stop dulu fikir sem5.
17.12 aku kena LI.
1st dalam hidup, aku kerja.
tak pernah ade pengalaman kerja.
so, wish me good luck !
:)

# awak, kalau dah start LI,
   jgn lupe kite tau :|




Thursday, 6 December 2012

Hobi Saya


Assalamualaikum..


Hohoi.. dah bpe aku hari tak update blog kan..
so, malam ni nak cte sikit pasal hobi saya.
ha..tajuk dah macam karangan mase darjah 3 kan..
tapi aku takde lah nak tulis karangan.
zaman menulis karangan dah lepas lame beb.
perghh..nampak tak berlagak di situ..
haha..
ape2 pun aku rindu sgt2 nak mengarang.
mengarang ok. not writing.
bermakna karangan bahasa melayu je lah yang aku minat
BI? sorry la ek -___-
BM memang subjek feveret mase sekolah.
sebab subjek tu je yang selalu dapat A.. :)
okay2.
aku ni macam nak mengimbau kenangan masa sekolah lah pulak.
hihi..


Sebenarnya aku nak cakap,
salah satu hobi aku adalah....
baca Novel..
iloveit so muchh..
minat baca novel ni, dah lama ada dalam jiwa aku ni..
aku minat baca novel je kott..
nak karang novel tu,
tak kott..
sebab imiginasi aku tak tinggi nak karang novel bagai..
sebut pasal karang novel ni,
teringat pulak kat sorang nih..
dia janji dgn aku , nak karang novel untuk aku..
disebabkanaku suka sangat baca novel..
haha..
ye..ye je kan..
padahal tipu je..
tp dia cakap, tunggu je la..
haha..
aku memang tak percaya lah.
okay. FULLSTOP !


Aku nak kongsi pasal novel yang aku tengah layan sekarang..
memang BEZ n TERBAIKK lah...
bila baca, aku akn gelak sorang2..
memang lucu sangat2..
so, sape2 yang kaki novel macam aku..
boleh la beli jugak novel ni..
conform menjamin kepuasan 100% buatan malaysia..
(promote cikit, tapi takde kaitan pun)
nak pinjam?
hehe..mmg tak dapatlah..
bukan kedekut ek..
tapi aku pun pinjam dgn my aunty
 (yang gila novel lebih dari aku lagi tauuu)
so, sila dapatkan dipasaran sendiri ek..
hehe..bajet je aku ney..
sape ntah nak pinjam dgn die..huh!


Aku malas lah nak cte sedikit sebanyak pasal novel ni..
kalau nak tahu baca lah sendiri ek..
aku just nak kongsi muka depan novel ni je..


yess..ni lah novel yang aku cakap tu..
tajuk pun dah bez kan..
CIK BUNGA dan ENCIK SOMBONG.
karya AIRISZ
terbitan KARYA SENI.

selamat membaca & bergelak ketawa :D


# ape?  awak nak suruh kita bacakan ?
   boleh je.. hihi..
   `gatai`
# tagline : untuk hidup berdua, haruslah setia  :)

Sunday, 2 December 2012

i`m try my best


Assalamualaikum..
semalam aku ada baca 1 blog neyh..
blog hanis ayuni kalau tak silap..
dia ni seorang perempuan yang berniqab..
bez kan jadi dia..
aku ada rasa teringin jugak nak berniqab tapi..
aku tak kuat..
banyakkkkk yang perlu aku ubah sebelum aku berniqab.
tak pe lah, niat tu ade dah..
insyaAllah..
tp memang lah hidayah tu dah ade..
cuma kite manusia ni,
selalu lalai,alpa..
aku cakap tuk diri aku sendiri la..

dalam blog dia..
dia ada cakap,
dia pun teringin nak disayangi oleh seorang lelaki ( zauj).
see, dia yang berniqab pun ,
ade perasaan tu..
tapi dia cakap, 
kalau dia ada perasaan kat seseorang lelaki,
dia akan berdoa dan
biarlah hanya Allah yang tahu,
apa yang dia rasa..
bila dah baca blog dia,
aku rasa, aku pun nak buat mcm tu jugak..
sebelum2 ni, aku selalu je
mengadu, cerita kat member2 rapat aku..
walaupun aku tak luah kat `dia`
tapi aku cerita kat semua member2 rapat aku..
eh, aku kuat ke nak jadi mcm dia ( hanis ayuni)
insyaAllah, aku akn cuba..
mesti susah kan
sbb aku nih, mesti nak cerita,luah kat member2 aku..
huhu..

`dia` pulak ade cakap kat aku,
perasaan dia kat aku,
biarlah rahsia..
`dia` pun tak nak aku tahu,
ape yang dia rasa kat aku..
so, aku pun nak berahsia jugak lah..
lagipun, aku memang tak kan cakap,
perasaan aku kat dia..
dah.dah..
stop, thinking about him..
walau ape pun,
aku harap dia bahagia dgn kehidupan dia.. :)



insyaAllah :)



ok.. tata :D
# hanya Dia yang Maha Mengetahui..

Saturday, 1 December 2012



aku suka sangat2 ayat nih..
kena kot dgn hidup aku sekarang.
aku memang nak bagi ayat ni, utk dia.
 ` harap kau mengerti ! `



# gambar nih ambik sblum balik kelantan ( 25.11.12)
   kat PANTAI SEPAT
   thanks photograper ( mr nik )